A

A

† Κύριε, τὰ χείλη μου ἀνοίξεις, καὶ τὸ στόμα μου ἀναγγελεῖ τὴν αἴνεσίν σου (Ψαλ. 50,17)

† Κύριε, τὰ χείλη μου ἀνοίξεις, καὶ τὸ στόμα μου ἀναγγελεῖ τὴν αἴνεσίν σου (Ψαλ. 50,17)
† Κύριε, τὰ χείλη μου ἀνοίξεις, καὶ τὸ στόμα μου ἀναγγελεῖ τὴν αἴνεσίν σου (Ψαλ. 50,17)

ΚⲀⲖⲎ ⲤⲀⲢⲀΚⲞⲤⲦⲎ! ΚⲀⲖⲞⲚ ⲀⲄⲰⲚⲀ!

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

ΒΟΣΤΟΝΗ:"ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ" ΣΕ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗ (ΦΩΤΟ)

Συνεχίζονται σε όλον τον κόσμο οι οικουμενιστικές προσευχές με συμμετοχή της  "Ορθόδοξης Εκκλησίας"
124
 Βρυξέλλες, Πορφύρης Δ/Σταφυλά Π

     O Καρδινάλιος  Sean χοροστάτησε σε μια οικουμενική συμπροσευχή για τους “Μάρτυρες” που συνδιοργάνωσε η Κοινότητα του Sant’Egidio και το Γραφείο των Οικουμενικών  και Διαθρησκευτικών Υποθέσεων. Πρόκειται για μια “προσευχή άνευ προηγουμένου” σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Αρχιεπισκοπής Roman Catholic of Boston.Η συμπροσευχή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της πρωτοβουλίας-θεσμού “Προσευχή για την ενότητα των Χριστιανών”.Συμμετείχαν οι επικεφαλείς των χριστιανικών εκκλησιών της περιοχής της Βοστόνης για να τιμήσουν τη μνήμη όλων εκείνων που θυσιάστηκαν για το Ευαγγέλιο.Η συμπροσευχή τελέστηκε το Σάββατο 25/01/14 στις 2.00 το μεσημέρι τοπική ώρα στη Basilica Our Lady of Perpetual Help της ( Mission Church ) , στην Bοστόνη.
Οι υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι των χριστιανικών Εκκλησιών που συμμετείχαν ήταν ο  Rev Jeffrey Brown της 12ης Βαπτιστικής Εκκλησίας , Roxbury,η πάστορας   Laura Everett Εκτελεστική Διευθύντρια του  Συμβουλίου των Εκκλησιών της Μασσαχουσέτης,ο ηγούμενος  Mωυσής  της Κοπτικής εκκλησίας του Αγίου Μάρκου, ο μητροπολίτης Μεθόδιος της ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας της Βοστόνης και της Νέας Αγγλίας. Κάποια από τα γκρουπ τα οποία εκπροσωπήθηκαν :
Εθνικές Αποστολές που παραβρέθηκαν:Κορέα ,Ουγκάντα ,Κένυα,Κίνα Φιλιππίνες,Βιετνάμ,Νιγηρία,Χαλδαίοι,Ιταλία,Βραζιλία,Αργεντινή,Γαλλία,Αιτή,Κολομβία,Αίγυπτος,Συρία,Ιράκ,Ινδία και πολλές άλλες.
Καθολικές Εκκλησίες Sui iuris ( από μόνες τους)  και ομάδες: μαρονίτες , μελκίτες, syro-malabar, Αιθιοπική Εκκλησία,Ερυθραίας,Αιγύπτου,Boston College , Focolare , Nέος Δρόμος , catholique Alpha ,Αδερφές του  Saint-Joseph , Rédemptoristes , Assomptionnistes ,Γραφείο Θρησκευτικής Εκπαίδευσης , πολυάριθμες ενορίες.
Ορθόδοξες Εκκλησίες που συμμετείχαν: Ελληνική Ορθόδοξη Μητρόπολη της Βοστόνης,Ρουμανική Ορθόδοξη,Ουκρανική, Αντιοχείας; και πολλές ακόμη.
Εκκλησίες της Ανατολής: Κόπτικη Εκκλησία υπό τον  Ηγούμενο Μωυσή με μια συμμετοχή έως και 100 πιστών, Αρμενική Αποστολική Εκκλησία, Malankara Orthodox Syrians  .
Οι κύριες Προτεσταντικές Εκκλησίες : Μαζικό Συμβούλιο των Εκκλησιών περισσότερο Πρεσβυτεριανή,UCC , Επισκοπική,Κοινότητα του Χριστού,οι Ενωμένοι Μεθοδιστές – De Sudbury ,ο Στρατός της Σωτηρίας κ.α
Ευαγγελικές Εκκλησίες και ομάδες:Ιστορική Εκκλησία των Μαύρων,Πεντηκοστιανοί,Ευαγγελική:Ανήκουσα Εκκλησία, InterVarsity Χριστιανών Οπαδών,Εκκλησία των 10 Ημερών , Κέντρο του Θεού Εμμανουήλ, Άλφα Νέα Αγγλία, Gordon College.
nnnn

oil

2


 ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/